Details voor vacature "Group Accounting Manager"

Group Accounting Manager
Nederland - 6093 EA Heythuysen, Dorpstraat 1
Feeture Group
De Feeture Group (Feeture) bestaat uit Penders Voetzorg en Choose Your Shoes (CYS) met wereldwijd circa 700 medewerkers.

Penders Voetzorg levert voetzorg in de meest ruime zin van het woord en heeft 9 vestigingen in Zuid-Nederland. Naast (semi-) orthopedische schoenen kan de klant hier terecht voor een deskundig advies, steunzolen, detailhandel in comfortschoenen en voetbehandelingen geleverd door een team van orthopedische schoentechnici, podotherapeuten, podologen en medisch pedicures.

CYS is ’s werelds grootste producent van maatwerk orthopedische schoenen. Vanuit productiefaciliteiten in de omgeving Heythuysen (Nederland), Manilla (Filipijnen) en São João da Madeira (Portugal) levert CYS wereldwijd in 20 landen aan een breed scala van professionele voetzorg aanbieders.

Voor alle juridische entiteiten (10) levert Feeture vanuit het Shared Service Center (SSC) ondersteunende diensten op het gebied van financiële- en salarisadministraties, ICT, Business Intelligence en HR.

Voor ons hoofdkantoor te Heythuysen zijn wij per direct op zoek naar een ervaren, fulltime, Group Accounting Manager.

Als Group Accounting Manager ben je er verantwoordelijk voor dat de financiële middelen in de wereldwijde organisatie optimaal, verantwoord en transparant beheerd en geadministreerd worden en dat daarbij de administratieve organisatie voor alle juridische entiteiten binnen Feeture efficiënt en zorgvuldig ingevuld wordt.

• Je coacht, motiveert en stuurt direct de assistent hoofden financiële administratie in Nederland aan en daarnaast de Finance managers in de overige landen. Je collega’s stuur je aan op juistheid, volledigheid en tijdigheid van de administratie en rapportages alsmede de analyses. Je stimuleert de teambuilding en ontwikkeling van je medewerkers;
• je coördineert en bewaakt de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de financiële vastleggingen alsmede de consolidatie en de maandafsluitingen;
• je bent de contactpersoon voor de accountant op operationeel vlak en bereidt de accountantscontrole voor;
• je stelt, in samenspraak met de Group Controller periodieke financiële rapportages op en deelt proactief bevindingen en aanbevelingen;
• je ondersteunt in het budgetteringsproces en het proces van de totstandkoming van de jaarrekening;
• je onderzoekt en rapporteert knelpunten in de administratieve organisatie en adviseert over aanpassingen en verbeteringen en implementeert deze binnen de gehele organisatie in binnen- en buitenland;
• je bewaakt en beheert de assurantieportefeuille en het wagenpark.
• Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen en onderhoud van een ‘global’ accounting manual'.

Binnen Penders Voetzorg en CYS zijn projecten gestart tot vernieuwing van de ERP systemen en verbetering van processen. Bij de verdere uitwerking en uitrol zul je een actieve rol vervullen.

• Een afgeronde financiële HBO opleiding (Accountancy/SPD/Bedrijfsadministratie) met aanvullende managementopleiding/training en relevante werkervaring binnen een Shared Service Center (in een internationaal opererende organisatie).
• Ervaring met het aansturen van finance managers in een internationale setting is een pré
• Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring.
• Je beschikt over gedegen vakkennis, bent stressbestendig en gewend te werken op basis van een financiële kalender, werkt accuraat en voelt je prettig in een centrale, afwisselende en sturende rol. Kennis van Dutch GAAP, IFRS en buitenlandse financiële administraties is een pré.
• je hebt kennis van financieel administratieve software (o.a. kennis van rapportagetools en uitstekende kennis van Excel). Kennis van Microsoft Dynamics NAV/BC en Power BI is een pré.
• Je neemt je verantwoordelijkheid, bent resultaatgericht, proactief en gericht op het leveren van kwalitatief goed werk samen met je team;
• je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift; Duits is een pré.
• Geen 9 tot 5 mentaliteit.
Werken bij de Feeture Group betekent werken bij een organisatie die ambitieus, professioneel en gedreven is. Zijn dit waarden die jou aanspreken en inspireren om elke dag weer het beste uit jezelf te halen? Dan zou deze functie perfect bij jou kunnen passen.

Interesse? Voor meer informatie over deze positie kun telefonisch contact opnemen met Bart Paulissen onder telefoonnummer 0652 556485.

Direct solliciteren? Stuur dan je cv met uitgebreide motivatiebrief naar bart@tuimelaarrecruitment.nl

Het uitwerken van voorbeeld cases zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Meer informatie over de opdrachtgever kun je vinden op: www.pendersvoetzorg.nl en www.cysgroup.eu.

Het betreft een fulltime functie op basis van werving en selectie.

Vacature doorsturen?

:
Terug